luni, 20 iulie 2015

CALDURA MARE MON CHER... SAU .... MON CHERRY !

     E o perioada de concedii, de lupta cu natura, de intins la soare, de leneveala si de stat la umbra scriind pe blog! Dupa ce in lista mea favorita de blogheri, de vreo cateva zile e vacanta totala si nemaiavand ce sa citesc de la altii, mi-am zis hai sa mai postez eu ceva pentru echilibru in lista! Hai cu  pozele prin sintagma - o imagine face cat 1000 de cuvinte!
...  Salutul meu generic de la Area zero - de la pietre spre fotograf.... :))

si un trandafir din a doua inflorire 2015, unde ca la balaurul din poveste am taiat un capat si alte cinci au crescut la loc

si rasplata unor rasfatate

aliniate in ciorchini

amestecate pe etaje

si in ”haita”

cu suratele vinete

si verisorii ardei

Apoi caldura mare,.... mare de tot! Lesinuri instantaneie dar nu am chemat ”murgul”, pardon smurdul!uneori se lesina prin flori

alteori prin ardei

si..... lume lume.... o noua aparitie pisiceasca. 

Venita din targul iesilor, de la o suta si ceva de km distanta, in vacanta la verisoarele ei. Deh, ea fata de oras, verisoarele vanatorese de rural, pana la urma s-a cazut la pace si s-au impartit zonele de influenta euroasiatice si s-a semnat tratatul. Ea este ... mis cat from Iasi!

Va spuneam ca am semanat Floarea soarelui pe ici pe colo pe post de flori ornamentale.... Asta e!

Aici corcodusele asteapta la rand sa fie facute nectar


Apoi am tuns gardul meu viu din gladita

si am facut o comisie de asistenta sociala la famiile cu multi copii care au trei saptamani de la nastere. Nu au primit pana acuma nici trusou si nici alocatie ... am sa ridic problema in parlamentul catelo-pisico-iepuresc!

cvorum avem!

caldura mare mon ... cherry!vineri, 3 iulie 2015

RAPORT DE ... SUPER LUNA

Acuma stiu ca nu e o super luna astrologica (m-am documentat in domeniu) dar la mine chiar a fost super si luna de pe cer ...(pe care o ofer!) dar si luna care tocmai a trecut. Si cum am vazut ca partenerii bloggeri fac astfel de bilanturi hai si eu cu un astfel de raport:

Si cum spuneam: venirea la tara pentru noi a fost diferita fata de amicii de pe bloguri. Noi am ales sa ne construim casa pana la un rosu cu nuante de locuire pe ici pe colo, apoi ne-am mutat cu serviciu acolo sau in preajma la - AREA ZERO. Am formulat o logica a noastra in care pe primul loc am pus reintoarcerea la viata simpla si curata, fara E-uri, fara B-uri(!) si alte CC-uri...! Nu ne-am propus sa rupem gura localitatii cu descinderea noastra sau sa concuram cu cineva sau cu ceva. Inca nu ne-am cumparat pui desi majoritatea zic: cum? stai la curte si nu aveti pui? nu aveti purcel? Uite asa, nu avem. Avem regula noastra. In vartejul mutatului nu a fost timp si bani pentru a construi un adapost sigur si confortabil pentru pasari asa ca, de ce sa le chinuim sau sa le crestem ofranda pentru vulpi, dihori sau alte ...ulii! Ce raport sa fac? Pisica Aida a fatat doua fete Alesia si Maria!
Am vrut sa curga apa calda la cada si la chiuvete si a curs, am vrut canalizare si grupuri sanitare cu apa curenta si a fost... (ha ha ha ... eu acuma chiar ma laud dar imi place!) La timpul respectiv am scris pe larg despre aceste etape.
Zilele trecute, cele doua iepuroaice (mame surogat) au fatat iepuri mici. Una 11 si alta 6 ..niste minunatii ... Una din eroine o arat mai jos si la timpul potrivit voi veni cu... multimea la fotograf.
Intre timp am primit o ”laptuca” si un ”trifoi” drept cadou de la prieteni:
Despre Azorica ce sa spun? Cand se ridica in picioare, are 1,6 m iar pe cantar cred ca duce pe le vreo 35 kg si are 7 luni
In rest avem un cor de broaste, 4 gugustiuci, o filarmonica intreaga cu pasarele... nu le mai numesc acuma... si mai nou, oameni ca noi (ospitalieri!) nu am putut refuza chiar daca am vrut, gazduirea unei cartite care s-a apucat de sapat prin gradina. Deocamdata nu a facut pagube mari, eu tin cu ea si zic ... lasa ca afaneaza solul! vorba nurorii mele (S) ... saracuta, e si ea om! (vb de cartita!).

Apoi ne ocupam cu flori si legume pentru sufletul si relaxarea noastra. Nu facem comert ci doar daruim celor dragi.
Pentru cititorii de pe blog imaginile iar pentru cei care ne calca pragul si restul.... si pe soare si pe vant,
am scris pentru voi cuvant
fie vreme buna, rea,
tara mea, cultura mea
o ofer spre incantare
pentru cel ce nu o are...

..... si daca n-ai, de ce nu ai?
Va saluta. Don Niai!